bg_magic

Какво се случва с магията в България ?

Има светлина в тунела. Това което се случва и предстои да се случи е нормално. Така трябва да бъде.
България започва да се вписва сериозно в световната магична карта. Много млади българи доказват любовта и постоянството си към илюзионното изкуство, което абсолютно естествено води до по-мащабни и сериозни прояви.

goldencat2013
Хуан, Стоун и Астор

Всичко започна след фестивала „Златна котка 2013.“ Тогава момчетата от „Quick Hands Project“ (QHP), заедно с помощта на Хуан (член на един от най-големите магични клубове) поканиха в България световната звезда на Close-up магията – David Stone. Това беше сбъдната мечта! Това беше само началото!

Jeff McBride
Jeff McBride

През ноември миналата година, по повод 70-годишния юбилей на Астор, ни посети и една от легендите на съвременната магия, учителят Jeff McBride. В същото време David Stone дойде в страната ни за втори път. И то в рамките на една година!

Не знам дали можете да си представите с каква емоция и заряд бяха тези две събития. Представете си как вашият идол идва в България и прекарвате два дена в неговата компания. Представихте ли си го? Е сега си представете, че този ден се повтаря няколко пъти!

Topas
Topas

Съвсем скоро предстоят още няколко срещи с други световни имена.Момчетата от QHP ще доведат Носителя на магьосник на годината за 2010-та, който ще изнесе 90 мину лекция. Името му е TOPAS!

 

 

 

Ленарт Грийн
Ленарт Грийн

Втората световна звезда, която ще долети до България за магична среща „Златна Котка 2014“ е абсолютен „close-up freak“. Ленарт Грийн е световен шампион – титла, която спечелша още през 1991 на FISM първенството в Швейцария.