На какво да обръщате внимание при наемането на фокусник (Част 2)

фокуси в бирария 1516
в 1516

Втора част на статията за това на какво трябва да се обърне внимание когато наемате фокусник.  Тук можете да прочетете и първата част.

Декорацията по масите

Главно (не само от гледна точка на фокусника) големите декорации в центъра на масите са лоша идея. Блокират твърде много от видимостта на гостите докато са седнали, което прави разговора им почти невъзможен. Това също значи, че работата на магьосника е повече от невъзможна, защото половината от масата не могат да видят какво става в действителност! Може би  се нуждаете от малка декорация в центъра, която  няма да бъде проблем за гостите.

Речи

Наистина е важно да се знае от фокусника дали ще бъдат изнасяни речи или ще има награждаване по време на събитието. Кажете  кога и колко мислите да продължи вашата реч, защото така магът си планира кога да започне неговото представление сред хората.  По този начин магьосникът няма да стои сред десетина очаровани гости, гледайки го и по средата на някой номер да започнат да се дигат тостове и речи. Това е ненужно усложнение и би повлияло на изпълнението на мага.

DJ-ят

Повечето партита в наши дни имат DJ, който пуска музиката, така че по-късно вечерта не е подходящо да се наеме фокусник, когато музиката е много силна и танците са в разгара си. Гостите в този момента едва се чуват един друг, така че не е редно да ги карате да слушат и фокусника. Ако все пак има DJ, музиката първите няколко часа  е по- слаба и е подходящо за магьосника да направи своето шоу в по-ранните часове на вечерта. Фокусникът ще се представи на DJ-я,  ще си поговорят за това с каква сила би било добре да е музиката, за първият танц  (на сватба),  за групови игри (ако има). Повечето DJ се приспособяват към различните начини за забавление. Винаги е най-добре фокусникът да знае ако ще има DJ още при неговото наемане, по този начин те ще могат да планират какви фокуси да бъдат показвани и какви ще са най-подходящи.

 

Това са някои очевидни неща, за които да гледате. Ще държим връзка ако имате въпроси или запитвания за това кога един фокусник работи добре.
Ще съм повече от щастлив да го обсъдя с вас, защото искам вашето парти или събитие да бъде с голям успех и за вас!