На какво да обръщате внимание при наемането на фокусник (Част 1)

table_hopping
Table hopping в Sabina & Blues

 Добре, вече сте убедени, че ви трябва магьосник за вашата сватба или парти – чудесно! Фокусниците могат да се адаптират доста добре във всякакви ситуации и повярвайте ми, вероятно във всяка една ситуация, която можете да си представите може да се правят фокуси.  Понякога обаче, има някои неща, които наистина трябва да се вземат в предвид, за да се направи работата за магьосника по-лесна и това ще се отрази и на резултатите, които ще получите –  възможно най-добрите.

 

Броят на гостите

 Когато наемате фокусник, трябва да помислите за броя на гостите, които ще поканите. Обикновено, един маг може да забавлява около 50 човека за един час без да се налага да бърза. Ако имате повече гости от тази бройка, например 150, вероятно трябва да помислите за двама фокусници, но разбира се това винаги може да се провери.  Допитайте се до фокусника, който сте избрали и той ще е в състояние да ви каже дали  има нужда от  помощ. Може да бъде така добър да наеме втори фокусник от ваше име  ( ако разбира се сте наели първо него), за да ви спести недоволството от търсене на друг магьосник из многото други сайтове.

За видовете събития

 Ако имате коктейл или неофициално парти, където хората обикновено стоят прави и обикалят или седят с напитки в ръце и си говорят един с друг, то тогава вашият магьосник ще има възможност да работи много лесно и да се присъединява към отделни групи и да представя микромагия (close-up)  без излишни движения и тезата, че фокусника може да обиколи 50 души за един час ще се потвърди.

 Обаче ако имате официална вечеря с меню от 3 ястия ще трябва да се съобразите с времето нужно на хората да се нахранят. Фокусникът няма да притеснява гостите докато се хранят, нека да сме честни, никой не иска да му пробутват карти докато ястието му изстива. Поради тази причина, магьосникът трябва да минава по масите само между ястията. От личен опит открих, че мога да забавлявам 2 или 3 маси между всяко ястие (обикновено зависи от това колко бързо се донася следващото), така че може да се наложи да наемете фокусника за малко повече от 2 часа.

 Това което можете да направите е да наемете магьосник за коктейла, преди гостите да са заели местата си по масите, като след това продължи с шоуто и по време на вечерята. Това е доста ефективно, защото всички ще видят някаква магия в определен момента от  вечерта. Все пак трябва да се помисли и за случая ако фокусникът е само по време на храненето.

Продължението: На какво да обръщате внимание при наемането на фокусник (Част 2)