Close Up – Защо е толкова популярна микромагията?

Какво е Close-up
Магията за да бъде поставена в тази категория,  трябва да се представи по начин,  който да създаде близост между фокусника и зрителите му. Българският вариант на наименованието е „микромагия“, защото фокусникът я представя на сантиметри, точно под носовете на публиката си. Идеята е те да чувстват, че са част от магията, че самите те помагат тя да се случи. Като микро-маг, вие трябва да насъчравате зрителите си и да включвате колкото може повече от тях в представянето на фокуса. Това ще ги забавлява най-силно.
Какви са изискванията?
При представяне на микромагия, магът прави „от мухата слон“. Това означава, че той използва единствено малки и обикновени предмети от ежедневието като карти за игра, монети, дунапренени топки и въжета и остава впечаление у зрителите за истинска, голяма магия. Много е важно да се използват всякакви заобикалящи ни предмети като салфетки, чаши, прибори за хранене.

Микромагията използва същите ефекти като в едно стандартно, сценично шоу където нещата се променят, появяват или изчезват, левитират, разрушават и след това се възстановяват, проникват през други предмети. Но при микромагията всички тези неща се случват в непосредствена близост до зрителите, често и с тяхно участие. Когато тези неща се свържат с личния стил на фокусника, това създава невероятно забавление за зрителите.

Защо close-up?
Причината микромагията да е толкова популярна и харесвана в днешно време е индивидуалното излъчване на всеки изпълнител и най-вече, че може да се показва навсякъде – без озвучаване и специално осветление. Фокусниците в тази област на магията общуват много лесно с тълпата и умеят да „разчупват леда“. Те не само забавляват, но и създават релаксираща атмосфера и близост между хората в публиката. Когато всички тези неща се комбинират, микромагията става подходяща за всякакви събитя като сватби, семейни празници, бизнес партита или дори промоции по заведенията.

Сред всички магове, топ-професионалистите в микромагията се смятат за елита на магическото изкуство. Много фокусници се стремят да попаднат в тази елитна група, много от тях се занимават именно с този жанр на магията, но наисина малка част от тях могат да достигнат необходимото ниво.